top of page

Ik heb liever een vrouw met een fulltime baanJA DÛH, willen we niet allemaal het liefste een partner met een (goede) fulltime baan?

Ik zat gister naar het programma ‘lang leve de liefde’ te kijken. Wat ik daar zag deed echt pijn in mijn hart.

Er was door het programma een match gemaakt, 2 mensen die 24 uur samen in een mooi huis samen gingen ‘daten’. Ze leken erg goed gematcht te zijn. Dezelfde interesses, fysieke klik, romantische diners.

Tot het op moment dat de dagbesteding van de jongedame ter sprake kwam. Ze doet een opleiding en ontvangt daarnaast een uitkering. Dit moment veranderde de interesse van de jongeman.

Hij zag zijn toekomst samen met een vrouw met een fulltime baan.


Ik geloof wel dat mijn houding jegens uitkeringen natuurlijk gekleurd is. Buiten dit, kan ik me zo druk maken om de kortzichtigheid van sommige mensen.

Tuurlijk willen we allemaal het liefst een partner die ook een fijn inkomen binnenbrengt.

Helaas is dit ons niet allemaal gegund. Vanwege psychische of fysieke problemen is dit soms een probleem.


Zou er daardoor direct een stigma opgeplakt moeten worden?

Volgens het cbs.nl waren er in juni 2021 5 023 980 mensen die een uitkering ontvingen.

Zou er niet meer aan preventie gedaan moeten worden? Kijken naar de redenen van het ontvangen en daar iets mee doen? Ik geloof dat er een percentage mensen is, die met de juiste begeleiding en zorg (weer) aan het werk zou kunnen.

Al met al geloof ik dat de meeste mensen liever zonder uitkering zouden leven.


3 jaar geleden, toen we samen een huis kochten had ik een ander beeld bij de toekomst. Ook al ging tegelijkertijd mijn huurbaas failliet. Ik hoopte mijn schoonheidssalon thuis door te kunnen zetten. Voordat we konden verhuizen is er een hoop werk verzet. Beneden en op de eerste verdieping moest alles opnieuw gestuukt worden, er is een nieuwe keuken ingekomen en ramen zijn vervangen.

Uiteindelijk konden we er met zijn 3e gaan wonen. Mijn schoonheidssalon stond nu al een tijd op een laag pitje. Helaas ben ik door deze omstandigheden toch ook wel mijn kleine klantenkring kwijtgeraakt.

En toen kwam corona, dit heeft me wel tot nadenken gezet. Na veel wikken en wegen heb ik toch besloten hier een punt achter te zetten.

Dat geeft ook wel een bepaalde rust. Het geeft ruimte voor nieuwe projecten.


Al met al heb ik dus geen fulltime baan, maar probeer ik me wel productief te maken.

Blijf ik mezelf ontwikkelen en blijf ik positief naar de toekomst kijken.46 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page